Úvod Prírodné oleje Nerafinované Olej Tamanu s pipetou 50ml

Olej Tamanu s pipetou 50ml

Olej Tamanu s pipetou 50ml

 
Dostupnosť: skladom ( do 3 pracovných dní)
12,- €8,40 €
Do košíka

Popis Olej Tamanu s pipetou 50ml

 

Olej Tamanu – nerafinovaný

 

Už starodávne polynézske kmene odhalili báječne vlastnosti oleja Tamanu. Bol používaný na liečbu rôznych chorôb.  Strom Tamanu rastie v oblastiach poludníkovej Afriky a Ázie.  Bol považovaný za posvätný a obývaný neviditeľnými bohmi. V súčasnosti oceňujeme jeho blahodarne vlastnosti v podobe oleja, ktorý je získavaný z vysušených semien dozretých plodov. Na získanie 5 kg oleja je potrebných až 100 kg plodov. To je jedna z príčin vyššej ceny. Účinky oleja však stoja za to.  

 

Olej Tamanu je 100% prírodný olej, nerafinovaný, lisovaný za studena s jemnou prírodnou korenistou vôňou. Ma žltú až žltohnedú farbu. Je dovážaný z Madagaskaru. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny linolovú, olejovú, stearovú a palmitovú. Je určený pre starostlivosť o mastnú, zmiešanú až aknelóznu pleť vďaka svojim silným protizápalovým účinkom.

 

 


 Olej Tamanu v kocke:


  • Hojí drobné rany a škriabance.
  • Má protizápalové a antibakteriálne účinky.
  • Pomáha pri liečbe akné.
  • Zosvetľuje jazvy.
  • Má antimykotické a antioxidačné účinky.
  • Bojuje proti voľným radikálom.
  • Upevňuje lipidovú bariéru pokožky, vďaka čomu je pokožka odolnejšia voči vonkajším vplyvom. Lipidy sú nevyhnutné pre zdravú kožu, vytvárajú jej ochrannú bariéru a viažu vlhkosť vo vnútri kože. Keď lipidy chýbajú, koža sa stáva suchou, napätou alebo drsnou.
  • Hydratuje, zabraňuje vysúšaniu pokožky.
  • Regeneruje a upokojuje pokožku.
  • Poradí si s čerstvými striami.
  • Upokojuje pokožku pri uštipnutí hmyzom.
  • Ošetruje omrzliny.
  • Pomáha pri hojení herpesov.

 

Jeho vlastnosti ocenia hlavne majiteľky mastnej, problematickej až aknelóznej pleti v staršom veku, teda problém nesúvisí s obdobím dospievania.

 

Pri  jazvách, vyrážkach, vredoch, uštipnutiach hmyzom sa odporúča aplikácia oleja priamo na postihnuté miesto. Olej nanášajte na vlhkú pokožku tváre, krku a dekoltu.

Olej Tamanu je možné pridať do pleťových vôd, telových a pleťových krémov pre zlepšeniu vlastností kozmetiky. 

 

Zloženie: 100% Calophylum Inphylum Seed Oil